PERUSTAVANLAATUISIA ONGELMIA KAIKILLA IHMISILLÄ! HUOLESTU NYT!

Muutakaan en nyt keksinyt tähän iltapäivään kuin lukea tuoreimpia uhkauksia iltapäivälehtien sivuilta. Mikään ei koskaan riitä ja aina kuuluu riskiryhmään, jolla on 1,7 kertaa suurempi todennäköisyys kuolla. Uskokaa tai älkää, ei ole helppo selata lehden terveys-osiota ja vastaanottaa tappouhkauksia sekunnin välein. Aloitetaan liikkumisesta artikkelissa “Liikutko enemmän kuin muut suomalaiset? Näin vähän askelia aikuinen päivässä keskimäärin ottaa” (IS 2018). Artikkeli ei oikeastaan tarjonnut mitään dramaattista ja instituutin mukaan muutosta ei ole tapahtunut mihinkään suuntaan ja keskimäärin aikuinen ottaa 7000 askelta päivässä. Tuo 7000 askelta kuulostaa oikeastaan aika paljolta, joskus kun oli puhelimessa mittarit päällä ja aamulla kävelin bussille kilometrin ja töissä varastolla hommailin sen 7,5h ja bussilla takaisin ja kilometri lisää kävelyä ja sitten kenties vielä kauppa ja jotain muuta illalla niin tuli 10 0000 askelta täyteen. Yleisesti taisi olla noin 8-9 tuhatta.

Seuraava tappouhkaus! “Testaa kauanko jaksat roikkua – se voi ennustaa elinikäsi pituutta” (IS 2018) Olen roikkunut toimistolla jo lähemmäs neljä tuntia, ennätys tällä viikolla. Hyvällä puristusvoimalla ja pitkällä eliniällä on löydetty yhteyksiä. Taas yksi asia lisää loputtomaan listaan asioista jotka koituvat kohtaloksesi. Näistä pitäisi oikeastaan laatia jonkinlainen lista, mitkä kaikki tekijät voivat ennustaa elinikääsi. “No mutta eikö se ole koko tämän blogin  idea?” No niinhän se on, mutta siinä on niin kamalasti työtä.

Artikkelissa kehotetaan siis oikeasti kehittämään puristusvoimaa, koska muut elintavat eivät edes vaikuttaneet tuloksiin, vaan aina jos jaksoi puristaa niin eli pidempään. Mahtava kikka. Koko sakki roikkumaan johonkin niin eletään ikuisesti.

Veriryhmä voi vaikuttaa terveyteen “Tiesitkö, että veriryhmäsi voi vaikuttaa terveyteesi? Katso tästä oman veriryhmäsi riskit” 😀 “Hei, ahdistaako työt, raha-asiat ja stressi? Ei se mitään, tästä artikkelista löydät terveyteesi liittyviä riskejä joille et voi tehdä mitään! Hyvää päivänjatkoa!”

Yksi luku kertoo, onko riskisi saada rasvamaksa merkittävästi kohonnut – tiedätkö oman lukusi?” Kivoja nämä clickbait-tappouhkaukset! HEI IHMINEN! KUOLET KOHTA, MUTTA KLIKKAAPA TÄTÄ NIIN TIEDÄT TARKEMMIN! “Virtsan väri voi kertoa mistä sairauksista kärsit” Nyt porukalla hakemaan paikallisesta rautakaupasta värikartat ja tutkimaan virtsan väriä niin voimme yhdessä vertailla mitä kaikkia sairauksia meillä on. Hajua ei myöskään kannata sivuuttaa: “Hajumuutokset voivat myös johtua ruoasta. Esimerkiksi parsan tiedetään muuttavan virtsan hajua merkittävästi. Parsan syöminen synnyttää rikkiyhdiste metyylimerkaptaanin hajoamisprosessin. Samaa yhdistettä löytyy myös valkosipulista ja haisunäädän eritteestä” . Mitäpä jos söisi lounaaksi haisunäädän eritteessä haudutettua parsakaalia ja valkosipulia?

Tappouhkauksista kevennyksiin

8 syytä jatkuvalle piereskelylle – tiedätkö mikä on liikaa?” Tiedän. Siinä vaiheessa homma on mennyt yli kun joutuu itse vaihtamaan paikkaa hajun takia ja pierut rupeavat maistumaan suussa. “Suolikaasuille ja ilmankarkailuille on monia erilaisia syitä kuten väärä ruokavalio ja synnytys.” Mikä on väärä synnytys? Vauva on tullut perseestä ja paukut pääsevät livahtamaan vaivihkaa ilmoille ilman tilanteen vaatimaa fanfaaria?

Surkein klikkisyötti ikinä “Menisitkö tänään salille? Tämän luettuasi motivaatio kasvaa” Tämähän ei ollut edes tappouhkaus saati personally trainerin motivaatiopuhe vaan joku tilastokertaus maailman ihmisten liikkumattomuudesta ja siitä että liikkumattomuus saattaa aiheuttaa joitain sairauksia. Eli sama vanha tieto kätketty täysin epäolennaisen otsikon alle. Ei en mene tänään salille, jos halutaan joku aloittamaan saliharrastus niin siihen ei riitä joku tylsä tutkimustulosten purkaminen 500 sanaan. Lähes kaiken oman tekemisen radikaaliin muuttamiseen tarvitaan ensin rappio. Sydänkohtaus, diabetes, veritulppa, saatanan huono olo, syöpä. Kaikki sitä ennen on lähinnä ajatuksen tasolla olevaa itsensä halveksimista saamattomuudestaan.

Ei huumeiden käyttäjä lopeta käyttämistä, jos siitä ei ole koitunut mitään suurempaa haittaa. Siinä vaiheessa kun löytää itsensä ensimmäisen kerran aamulla 04 aikaan porttikongista piikki hihassa makaamasta omassa oksennuksessaan, saattaa herätä ajatus siitä että nyt ei ole mennyt ihan niinkuin piti. Ei makeisista pitävä lopeta syömistä ennenkuin siitä on selvää näkyvää tai terveydellistä haittaa itselleen. Joillain riittää pienempi rappio, joillain vaaditaan isompi, joillekin rappion tunne tulee voimakkaammin verrattain pienemmästä rappiosta. Joskus lääkäri joutuu kertomaan ihmiselle että tämä on niin huonossa kunnossa, että kuolema korjaa jos asiat ei muutu. Joku on ollut aina laiha ja lihottuaan 10kg rupeaa liikkumaan ahkerasti. Joku on juonut aiemmin 5 alkoholijuomaa viikossa ja huomaa määrän nousseen 15:sta ja päättää tehdä asialle jotain. Ei se motivaatio saatana tule siitä että joku on tutkinut 1.9 miljoonan ihmisen tiedot ja todennut jengin olevan läskiä.

Aihe meni kevyestä vakavaksi liian nopeasti. On muuten käsittämätöntä miten vähän otsikoissa kerrotaan mitään. Otetaan otsikkoanalyysi tähän väliin:

“Känniseksiä? Jopa 100 000 suomalaista häpeää edellisillan seksiä” 100 000 suomalaista harrastaa joka ilta känniseksiä, jota häpeää. Olisi mukava tietää kuinka moni on tyytyväinen.

“Helsinki-Vantaan lentokentältä löytyi raju viruspesäke – lähes mahdoton välttää” Kyseessä ihmiset ? Turvatarkastuksen laatikothan ne oli.. Älkää lähtekö matkalle, kuolette ennenku pääsette edes koneeseen.

Ainiin, yhdessä artikkelissa kehoitettiin vaihtamaan pyyhe 3 käytön jälkeen ja lakanat kerran viikossa. Kuinka usein olette sairaana ? Kuinka huono vastustuskyky ihmisillä on kun nykyään pitää koittaa välttää ihan jokaista paikkaa. Ei saisi koskea ovenkahvoihin jos ei halua HIV:tä, julkisista vessoista saa ilmateitse syfiliksen, kaupassa kannattaa laittaa muovikäsineet ennenkuin koskee maksupäätteeseen ettei saa norovirusta, asunnon ilmastoinnissa saattaa olla kivikaudelta peräisin olevia liikenteen päästöjä jotka aiheuttavat syöpää.

Kuinka monta kertaa olette lukeneet otsikon mikä oli suurinpiirtein tämä “Tätä et olisi arvannut! Yksi paikka kodissasi / työpaikassasi / yleisissä tiloissa on todellinen bakteeripesäke!”? Kaikki paikat on perkele bakteeripesäkkeitä ja jos kaikki paikat aiheuttaa jatkuvaa sairastelua, niin olet joko geeneiltäsi huono, tämän asian suhteen, tai sitten tapasi toimia ei ainakaan kasvata vastustuskykyä.

Ja jälleen on ihan yleisessä keskustelussa myös näitä kaiken kieltäjiä todella paljon ja siitä nämä artikkelitkin tavallaan ammentavat. Siis ihmisiä, jotka eivät toteuta jotain tiettyä asiaa, lukevat artikkeleita joissa sitä jotain asiaa mitä he eivät toteuta haukutaan ja se aiheuttaa kierteen, jossa nämä toimijat ruokkivat toisiaan.

Otetaan esimerkki uutisesta “Tätä et varmasti tiennyt! Alkoholilla myös tämä salakavala vaikutus”, sitten artikkelin menee lukemaan absolutisteja, jotka ovat sitä mieltä että alkoholi pitäisi kieltää ja perusteluna on tämä salakavala vaikutus ja se että he eivät itse juo. Yhdessä uutisessa ilmoitettiin, että makeisille ei tule sokeriveronkorotusta kovinkaan paljoa johon joku oli kommentoinut, että hän ei itse osta makeisia ja siksi ne voitaisiin vaikka kieltää. Tästä intoutuneena päätin tehdä myös oman listani kielloista mitä haluan:

  • Käytän pääasiassa polkupyörää ja julkisia kulkuneuvoja, en siis ymmärrä miksi yksityisautoilua ei kielletä, koska se saastuttaa kuitenkin
  • Tupakka pitäisi kieltää koska en polta, en ymmärrä miksei sitä kielletä
  • Siideri pitäisi kieltää, en sitä juo ja ne jotka juovat ovat kuitenkin nuoria ja saavat rasvamaksan lentokentän turvatarkastuksen laatikoista
  • Juna rovaniemelle pitäisi poistaa käytöstä, en ole sitä ikinä tarvinnut ja se vie veronmaksajien rahat, miksi minun pitäisi maksaa siitä ?
  • Muiden kuin pääkaupunkiseudun infrastruktuurin ja kulttuurin tukeminen valtion taholta pitäisi lopettaa, en tarvitse muualla suomessa olevia asioita
  • Vanhainkodit pitäisi kieltää, varsinkin kunnalliset. Koskaan en ole ollut asiakkaana vanhainkodissa, mitä me niillä teemme?
  • Hautausmaat pitäisi kieltää, koska en ole koskaan ollut haudattuna, sitäpaitsi ne vievät hyvää tilaa uusilta taloilta kaupungin parhailla paikoilla.

 

Timo (nimi muutettu)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*