Unitutkijan viisi vinkkiä siitä kuinka juot yhden drinkin lyhentääksesi elämääsi

Näin saat helpommin lyhennettyä elämää ja kaiken lisäksi nukuttua sen ohi. Eli toisin sanoen; näillä vinkeillä saat nukuttua pidempään ja samalla elämäsi lyhenee. Kätevää! Ei turhaa elämistä eli vähemmän stressiä. Staran artikkelissa Professori kertoo, että nukkumaan pitäis mukamas mennä joka ilta samaan aikaan. Taas vaadittiin professori kertomaan tämä.

Professori on myös ottanut selvää ammattitaitonsa turvin, että pitäisi olla hämärää kun menee nukkumaan. Onko minussa ainesta itsestäänselvyyksien professoriksi ? Professori kertoo myös, että huoneessa pitäisi olla viileää. Uutta tietoa? Ja että kofeiinin sekä alkoholin nauttimista pitäisi rajoittaa ennen nukkumaanmenoa. Ihmisen tulisi myös mennä sänkyyn vasta kun tuntee itsensä väsyneeksi.

Mitäpä jos tämä väsymyksen tunne ei tule joka ilta samaan aikaan? Mutta jokatapauksessa, nyt tiedän minkä takia en ole saanut iltaisin unta; viiden jekkubatteryn jälkeen olen yrittänyt mennä nukkumaan lämpimään ja valaistuun saunaan vaikka ei ole väsyttänyt. Luojan kiitos professori kertoi mistä kiikastaa.

Toisessa artikkelissa kerrotaan, että alkoholilla on paljon haittavaikutuksia ja yksi drinkki päivässä lyhentää elämää jopa puolella vuodella. Kysymyksessä on tietenkin keskimääräinen elinikä, sillä eihän kukaan voi tietää kuinka vanhaksi elää. Toinen saattaa kuolla halvaukseen 30 vuotiaana vaikkei ole nauttinut ikinä alkoholia ja toinen 80 vuotiaana vaikka on vetänyt joka päivä drinkin.

Luin artikkelin neljä kertaa. Se on lyhyt. “Tutkimusten myötä huomattiin, että alle viiden alkoholijuoman nauttiminen viikon aikana ei vielä vaikuttanut ihmisten elinaikaan negatiivisesti. Viidestä kymmeneen juomaa vähensi elinaikaa kuitenkin jo noin puoli vuotta.” ja “10-15 alkoholijuomaa viikossa vähensivät elinaikaa vähintään yhdellä ja korkeintaan kahdella vuodella, ja yli 18 alkoholijuoman nauttiminen viikossa vähensi elinaikaa noin viidellä vuodella.”. Nyt tarkkana, sillä tässä ei mainita sitä että kyse olisi siitä että alkoholia juotaisiin joka viikko koko elämän, niin että se vaikuttaisi elinikään.

ELI käytännössä tämä tarkoittaa sitä että jos juot viikossa, huom! viikossa, 18 annosta viikossa vähentää elinaikaa 5 vuotta. Oletetaan että artikkeli on kuitenkin oikeassa.

Näin nukut elämäsi ohi nopeasti

Noudata professorin neuvoja; samaan aikaan nukkumaan pimeään ja viileään huoneeseen ja alkoholi sekä kofeiini pois ennen nukkumaanmenoa. Kun heräät juo 18 annosta alkoholia, näin saat 5 vuotta samantien elämästä pois. Jos oletetaan että elinajanodote on vaikkapa 80 vuotta, josta olet jo onnistunut 30 elämään, on sinulla jäljellä mukavat 50 vuotta. Tämän laskukaavan perusteella pääset tavoitteeseesi noin kymmenessä päivässä.

Koska olet noudattanut professorin ohjeita, saat todennäköisesti ainakin 9 tuntia nukuttua ryyppäämisen välissä.  Kymmenessä päivässä nukut siis 90 tuntia 240:stä, eli sinulle jää hereillä vaivaiset 150 tuntia ja senkin ajan olet onnellisesti umpi kännissä.

Hyvästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*