TUTKAILUA INTERNETIIN, UUTTA TIETOA!

Katsastakaamme viimeisimpiä uutisia, jotta pysyisimme hyvissä sielun- ja ruumiinvoimissa. Näin joulun jälkeen kaikilla on kuitenkin “mässäilynaama” mistä kerrottiinkin jossain uutisessa, on siis olennaisen tärkeää, että ruokavalio siirtyy takaisin noudattamaan tässä blogissa suositeltua. Aloitamme lasten kannalta huonolla iltapalalla, eli masennuslääkkeillä.

Masennuslääkkeet voivat nostaa diabetesriskiä nuorilla (IS 2017). Ei tässä ole mitään hauskaa, älkää lapset syökö masennuslääkkeitä tai saatte diabeteksen. Voitte toki vanhempienne kanssa keskustella kumpi on pahempi, masennus vai diabetes.

Hyviä uutisia kuitenkin heti perään! Artikkelissa “Kahvin juonnilla yhteys pienempään suolistosyävän kuolleisuuteen” (IS 2017) kerrotaan, että useissa tutkimuksissa runsaasti kahvia juovien on nähty välyttyvän diabetekselta muita useammin. Elikkä johtopäätös on helppoakin helpompi tehdä. Lapset voivat käyttää mielinmäärin masennuslääkkeitä, mikäli he juovat runsaasti kahvia. Asiaan: kahvia juovilla oli 50% pienempi riski kuolla suolistosyöpään. Otannasta 800 ihmistä kuoli, joista 190 suolistosyöpään. Myös muista syistä aiheutuvat kuolemat olivat heillä vähäisempiä. Toimistoinsinöörin kanssa laskeskelimme että tämä tarkoittaisi noin 22 kahvia juovan ihmisen kuolemaa. Kuten monesti muutenkin, artikkelin lopussa kehotetaan suhtautumaan varauksella, koska näihin juttuihin voi vaikuttaa myös muut tekijät.

Salaattia suosivien muisti heikentyy hitaammin (piti tarkistaa otsikko kolmesti) (IL2017). Vihreät kasvikset auttavat muistamaan paremmin, kyse on vanhuksista, keskimäärin 81 vuotiaista. Tässä tapauksessa tulokset ovat uskottavia sillä ne näkyivät riippumatta muista tekijöistä. Aha. Seuraavassa lauseessa taasen arvellaan että salaattia syövät ihmiset saattavat sittenkin elää terveemmin muillakin osa-alueilla kuin muut.

Jipii, diabetestä. Melkein kaikki aiheuttaa diabetestä ja toinen puoli vähentää riskiä. Tästä tulee mielenkiintoista. Elikkä: Työpaikkakiusaaminen saattaa altistaa uhrin diabetekselle” ja “Tyypin 2 diabeteksestä voi päästä eroon ilman lääkkeitä, lääkkeenä on laihdutus ja terveelliset elämäntavat. Tehkäämme tästä vedenpitävä päätelmä; jos olet masennuslääkkeitä käyttävä ja työpaikkakiusattu lapsi, saat diabeteksen, mutta mikäli juot kahvia ja harrastat terveellistä ruokavaliota sekä urheilet, hätää ei pitäisi olla.

(edit. 25 min myöhemmin)

Yleisradiomme kertoo seuraavaa: Brittitutkimus: Kahvista saadaan terveyshyötyjä, kun sitä juodaan 3-4 kuppia päivässä. Tässä uutisessa on kattavampi lista kaikennäköisistä hyödyistä. Riski sairastua seuraaviin pienenee: Maksasairaus, syöpä, diabetes, parkinsonin tauti ja masennus. LAPSET! Nyt sitä kahvia! Ei tarvitse lähtökohtaisesti edes alkaa ottamaan niitä masennuslääkkeitä. Jälleen tässäkin on jätetty huomiotta kuitenkin muut terveyteen vaikuttavat elämäntavat.

 

 

One comment

  1. Safkatutkan uutisissa ei siis suoraan valehdeltu mutta tietoa kerrottiin valikoidusti niin, etta lukijalle jaa virheellinen kuva asiasta. Uutisessa ei mainittu, etta eurooppalainen viranomainen on julkistanut asiassa uutta tietoa ja etta mitatut glyfosaattimaarat viineissa ovat niin homeopaattisen pienia, etta niilla ei ole mitaan merkitysta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*