SKITSOFRENIA ON OK!!

Moi

Yleisradiomme uutisoi jo viime huhtikuussa (2017) että skitsofrenia lyhentää elinikää 15 vuodella. Lue tästäArtikkeli kertoo että etenkin afrikassa ja aasiassa riski kuolla ennenaikaisesti on suuri. Tutkimukseen on osallistunut uutisen perusteella lähes 250 000 potilasta. Tarkempaa tietoa siitä, onko potilaiden useat persoonallisuudet laskettu erillisiksi potilaiksi, ei kerrota.

Mutta! Luojan kiitos, lyhyempi elinikä selittyykin muilla sairauksilla! Eli skitsofrenialla ei lopulta olekkaan suoraan mitään tekemistä kuolemisen kanssa, vaikkakin ilmeisesti nämä sairaudet kuten diabetes ja sydän- ja verisuonitaudit ovatkin yleisempiä mielenterveyspotilailla. Myös tupakointi ja muut epäterveelliset elämäntavat ovat ilmeisen yleisiä jos päässä viiraa.

Tämä on siis hyvä uutinen meille, vai mitä Timo (nimi muutettu)? Näinhän se on Timppa (nimi muutettu).

ELÄMÄKERROIN

  • Skitsofrenia

KUOLEMAKERROIN

  • Diabetes
  • Sydän- ja verisuonitauti
  • Tupakointi
  • Päihteidenkäyttö

 

One comment

  1. Vihdoinkin hyviä uutisia meille! onneksi tupakoin säännöllisesti nestemäisten aamiaisten välissä, joten ilmeisesti ei nuo muutkaan ongelmat minua koske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*