AAMUPALA – PÄIVÄN TÖRKEIN ATERIA

Kuinka monta tuhatta kertaa olette kuulleet kuinka aamupala on päivän tärkein ateria ? Kyllä, niin minäkin. Nyt otamme selvää kolmen iltasanomien artikkelin voimin, mikä on viimeinen ja virallinen totuus asiasta ennen ensi viikon totaalista tyrmäystä. Artikkeleina toimivat seuraavat; “Aamiaista ei kannata jättää väliin – vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen“, “Mitä oikeasti kannattaa syödä aamupalaksi? Ravintoekspertit paljastavat omat valintansa“, sekä “Nainen teki 3 muutosta aamupalaan, ja paino alkoi pudota” Katso artikkelit tästä, tästä ja tästä.

Ensimmäiseksi mainitussa artikkelissa todetaan, että verisuonissa oli 1,5 – 2,5 kertaa enemmän merkkejä ateroskleroosista jos ei nauttinut aamupalaa. Tutkimuksen otos oli 4000 ihmistä. Lopputulos oli seuraava: “osa yhteydestä johtui haitallisista elintavoista ja muutenkin epäterveellisestä ruokavaliosta, mutta ne eivät selittäneet tuloksia kokonaan”. Lisäksi artikkelissa unohdetaan, kuten usein, mainita, mitä tämä 1,5-2,5 kertainen merkki ateroskleroosista tarkoittaa ylipäätään. Eli periaatteessa voi olla aivan yksi lysti, syökö vaiko eikö jos tämä ateroskloosi voi johtua jostain muustakin. Hienoa työtä, onneksi luin artikkelin.

ELÄMÄKERROIN 

  • Aamupala on hyvä juttu ja säästyt sydän- ja verisuonitaudeilta

Toisena oleva artikkeli kertoo mielenkiintoisen tarinan siitä mitä OIKEASTI kannattaa syödä aamupalaksi. Veikkaan, että olemme kaikki olleet tähän asti väärässä, kunnes 38 ravintoasiantuntijaa vihdoin kertovat kymmenettä kertaa tällä viikolla oman näkemyksensä asiasta.

Holtittoman pitkässä artikkelissa toistuvat samat mömmöt; kananmunaa, manteleita, vihanneksia, kokojyvää, maapähkinävoita. Toisin sanoen, syö munaa, kaurahiutaleita ja marjoja ja maapähkinävoita.

ELÄMÄKERROIN

  • Muna
  • Maapähkinävoi
  • Marja
  • Kaurahiutale

Lopuksi koskettava tarina naisesta joka teki kolme muutosta aamupalaansa. Nainen oli jättäny aivan ensimmäisenä murot pois aamiaiselta, sillä se ei ollut ilmeisesti paras mahdollinen alku päivälle, kuka olisi uskonut ? “Ne ovat täynnä hiilihydraatteja” -Nainen

Nainen söi aiemmin aamiaisen jo heti herättyään vaikka hänellä ei ollut nälkä. Nyt hän syö aamupalan vasta kello 9-10 jälkeen. Hyvä nainen.

Eli säännöllinen syöminen oli nyt kyseessä ilmeisesti. Ja kaiken kruunasi se että nainen ei syönyt holtittomia määriä. Nerokasta!

ELÄMÄKERROIN 

  • Syö säännöllisesti
  • Syö vähemmän

KUOLEMAKERROIN

  • Murot
  • Heti herättyään syöminen

 

 

One comment

  1. Itse söisin aamupalan heti herättyäni nestemäisessä muodossa, näin ei tule vatsa yllätetyksi heti aamusta hiilaripommilla ja näin se pääsee luontevasti sulattelemaan jo valmiiksi sulaneessa olotilassa olevaa ateriaa. Tämähän pitää vatsan kiireisenä aina siihen asti että alkaa taas pikkunälkä väijymään nurkan takana. Nestemäisiä hyviä aamupaloja olen todennut olevan ainakin A-olut, lasillinen sherryä, ja oma henkilökohtainen suosikkini: Jekkubattery. Viimeisimmällä lähtee päivä hyvin käyntiin ja mahakin tykkää kun vähän tulee sen verran sekaista soppaa sisään, että menee jo ensimmäiset tunnit siinä kun maha selvittelee mitä kaiken maailman myrkkyjä sitä onkaan lorahtanut kurkkutorvesta alas tervehtimään. Tässä tietenkin myös se vekkuli jekkukerroin, että toisinaan saattaa maha olla ikävällä päällä ja sylkeä löröt ulos samaa reittiä kun on tullutkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*